Κοιτάξτε αυτό !

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρους!

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρου...

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΑΝΘΟΣ συνιδρυτής της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ πεθαίνει σαν σήμερα 28 Νοέμβρη 1852 σε πλήρη ανέχεια

Οι Δικηγόροι για τα Εθνικά Θέματα αποτίουμε φόρο ΤΙΜΗΣ στον ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΑΝΘΟ (μαζί με τους επίσης Μέγιστους ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΚΟΥΦΑ και ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΚΑΛΩΦ) , ΣΥΝΙΔΡΥΤΗ της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ που προετοίμασε, οργάνωσε και ενέπνευσε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ των ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έναντι του ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ .
Πως τον τίμησε το νεοελληνικό κράτος (των κοτσαμπάσιδων & κατσαπλιάδων); με την καταδίκη του σε αφάνεια και ανέχεια τόσο πριν όσο και μετά την μόνιμη εγκατάσταση του στην Ελλάδα από τη Βλαχία αρνούμενο την χορηγία ακόμη και του μικρότερου βοηθήματος για την διευκόλυνση της βιοσυντηρήσεως του. Αλλωστε δεν ήταν ο μόνος που έλαβε αυτό το αγνώμων "ευχαριστώ". Είχαν με άλλα οι "ιδιοκτήτες" να ασχοληθούν. Οι Ξάνθοι Παπαδάκηδες Παναγιώταροι κλπ ήταν πλέον εμπόδιο ... ΥΓ. Εννοείται ότι ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΘΗΚΕ από τα ΛΑΜΟΓΙΑ της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου