Κοιτάξτε αυτό !

Τουρκία και Ισραήλ στην Συρία, ΗΠΑ, απώθηση Ιράν, Ρωσία, Κούρδοι, Αραβες...

Ο Διονύσης Παντής αναλύει με προβολή σε αποκαλυπτικούς χάρτες τι γίνεται στην #Συρία: #τουρκια και #ισραήλ στην #Συρία, #ΗΠΑ, απώθηση #Ι...

ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ


 

Θαλάσσιος  Τουρισμός (Yachting) και  Ναυτική Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής (Ν.Ε.Π.Α.)

 

                Τα Ελληνικά νησιά είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς πόλους έλξης τουρισμού στην Ελλάδα.

            Ο θαλάσσιος τουρισμός και ειδικότερα το yachting  , δηλαδή η επιλογή του επισκέπτη να περάσει όλο ή τον περισσότερο χρόνο διαμονής του στην Χώρα μας «Εν Πλω», αποτελεί τον πλέον καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης τουρισμού υψηλού εισοδήματος στην Χώρα μας.

            Η Ελλάδα, με περισσότερα από 4.000 νησιά και βραχονησίδες, αποτελεί τον «απόλυτο» προορισμό για τους λάτρεις του yachting.

            Η Ναυτική Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής (Ν.Ε.Π.Α.) είναι η εταιρεία που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την κτήση της κυριότητας, την εκμετάλλευση ή την διαχείριση επαγγελματικών πλοίων αναψυχής. Είναι δηλαδή εμπορική εταιρεία «ειδικού» σκοπού.

            Διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο (όπως η Α.Ε.) το οποίο απαρτίζεται από τουλάχιστον τρία μέλη. Ως ελάχιστο κεφάλαιο για την σύσταση της απαιτείται το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ.

            Η Ν.Ε.Π.Α. αποκτά νομική προσωπικότητα με την καταχώρηση της στο Ειδικό Μητρώο Ν.Ε.Π.Α. που τηρείται στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν.). Με την καταχώρηση αυτή αποκτά έναν αριθμό που την προσδιορίζει μοναδικά.

            Οι σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις και ιδίως φορολογικές απαλλαγές, η δυνατότητα να συμμετέχουν στην στο μετοχολόγιο της (και με εκπρόσωπο στην διοίκηση της) και άλλα νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και πλήθος άλλων ευμενών ρυθμίσεων εξηγεί τον ελκυστικό χαρακτήρα του θεσμού.

            Υφιστάμενες Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. με αντίστοιχο σκοπό μπορούν να μετατραπούν σε Ν.Ε.Π.Α. και να μετέχουν των σημαντικών προνομίων της. Αντίθετα, δεν είναι δυνατή η μετατροπή Ν.Ε.Π.Α. σε Α.Ε. και Ε.Π.Ε..

            Εν κατακλείδι, ο θεσμός της Ν.Ε.Π.Α. βοηθά και μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στα Νησιά μας, συνεπικουρούμενος από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της θαλάσσιας τουριστικής υποδομής των νησιών μας (λιμάνια – μαρίνες) και την αναγκαία συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τουρισμό.

Διονύσης Παντής *

 

*O Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δ/νση: Σόλωνος 120, Αθήνα,

τηλ  6972321585 – 2130455530,

E-mail: pantislawoffice@gmail.com

Fb: (σελίδα: Παντής Διονύσιος) Twitter: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΝΤΗ


=========================================================================

Άρθρο 285 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: από 

01/07/2019

Κωδικοποιημένο

Παρατίθεται το άρθρο 285 του (νέου) Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619/2019) - Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών:

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α΄ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β΄ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

=====================================================================


Η Σημασία της Νομικής Έρευνας και της Καλής Γνώσης του Ισχύοντος Θεσμικού Πλαισίου στον Χώρο των Επενδύσεων εν γένει αλλά και της Συγκεκριμένης Επένδυσης

 

Η πολυνομία στην εθνική και κοινοτική (ΕΕ) νομοθεσία, η πληθώρα των σχετικών κλάδων δικαίου (δίκαιο ανταγωνισμού, δίκαιο καταναλωτή, φορολογικό δίκαιο, περιβαλλοντικό δίκαιο, πολεοδομικό κα) που εμπλέκονται και η εξαντλητική πολλές φορές περιπτωσιολογία στην οποία αναφέρονται οι σχετικές ρυθμίσεις, είναι, δυστυχώς, πολύ μεγάλη και πρέπει να μελετάται in concreto (στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Είναι αδύνατη λοιπόν, η πλοήγηση με ασφάλεια στην σχετική νομοθεσία (ειδική και γενική - η οποία μπορεί να έχει εφαρμογή καθώς και σημαντικές επιπτώσεις στην συγκεκριμένη επένδυση -),  χωρίς την προσφυγή σε ειδικό (δικηγόρο). Ο εξειδικευμένος δικηγόρος  από την πολύτιμη εμπειρία του στο αντικείμενο (την ειδικότερη νομοθεσία που διέπει την εν λόγω επένδυση και την επαγγελματική του πρακτική εξάσκηση), είναι απαραίτητο, να διεξάγει και επικαιροποιημένη νομική έρευνα, προσανατολισμένη στην ιδιαιτερότητα της σχετικής επένδυσης. Η έρευνα αυτή εξασφαλίζει τον επιχειρηματία – επενδυτή από ενδεχόμενες εκπλήξεις που …. μπορεί να του στοιχίσουν πολύ ακριβά.

Η νομική έρευνα του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου της επένδυσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την «αποκάλυψη» της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που διέπει την σχετική επένδυση, τις υπηρεσίες, οι οποίες εμπλέκονται στην έγκριση ή αδειοδότηση ή έλεγχο της συγκεκριμένης δραστηριότητας, θέματα  υγειονομικής, αγορανομικής νομοθεσίας, ασφάλειας των εργαζομένων, προστασίας του καταναλωτή, τα ευρωπαϊκά και εθνικά στάνταρτ του παραγόμενου προϊόντως ή υπηρεσίας, το νομικό πλαίσιο των τυχόν επενδυτικών κινήτρων στον τομέα  ή στον τόπο της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, προϋποθέσεις χορήγησης σχετικών  αδειών, τοπικές «ιδιαιτερότητες», δυνατότητες χρηματοδότησης της δραστηριότητας (σε σχέση με το είδος της επένδυσης και τον τόπο που αυτή σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί) από κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους και σχετικό νομικό πλαίσιο προϋποθέσεων και έγκρισης, ειδική εργατική, ασφαλιστική, περιβαλλοντική, πολεοδομική νομοθεσία κα.

Ειδική επίσης προσοχή πρέπει να δοθεί στην εταιρική μορφή που πρέπει να λάβει ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης, την ύπαρξη τυχόν ειδικής εταιρικής μορφής, τον προσδιορισμό του (των) εταιρικού (ών) σκοπού (ών) κ.ο.κ.

Πέραν της απαραίτητης επιστημονικής επάρκειας και εμπειρίας  στην εκπόνηση της σχετικής έρευνας, η συνεργασία του νομικού με τον οικονομολόγο – μελετητή, τον αρχιτέκτονα, τον πολιτικό μηχανικό, μηχανολόγο μηχανικό, περιβαλλοντολόγο, χρηματοοικονομικό σύμβουλο  ή/και άλλες ειδικότητες που τυχόν είναι απαραίτητες, είναι πολλές φορές, στα πλαίσια των αναγκών του επενδυτή, επιβεβλημένη (πολυεπιστημονική προσέγγιση). Για τον λόγο αυτό, ο νομικός που επιτελεί τον έλεγχο αυτόν, όπως και όλοι οι συνεργάτες του επενδυτή, είναι απαραίτητο να έχουν την δυνατότητα συνεχούς και διαρκούς επαναξιολόγησης και προσαρμογής σε τυχόν μεταβαλλόμενες συνθήκες ή όταν προκύψουν στην πορεία εκτέλεσης του επενδυτικού project νέα νομικά ζητήματα να υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης και έγκυρης αντιμετώπισης τους.  

 

Το δικηγορικό γραφείο Διονυσίου Αχ. Παντή και Συνεργατών διαθέτει την πολυετή εμπειρία (20 ετών) αλλά και την επιστημονική επάρκεια και ειδίκευση που περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους απαραίτητους τομείς (Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου, Δικαίου των Επενδύσεων – σημειωτέον ότι η σχετική νομοθεσία στο μεγαλύτερο της μέρος είναι Διοικητικού Δικαίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου -) των κλάδων του δικαίου που απαιτεί η σχετική νομική έρευνα καθώς και ειδικότερες οικονομικές γνώσεις  και εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία της επικοινωνίας με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης που είναι απαραίτητες για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών του επενδυτή.

Στοιχεία επικοινωνίας: Δικηγορικό Γραφείο Διονυσίου Παντή και Συνεργατών, Σόλωνος 120, ΤΚ 106 81, Αθήνα, Τηλ. 6972321585, 2130455530, e-mailpantislawoffice@gmail.com  










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου