Κοιτάξτε αυτό !

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρους!

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρου...

Η Πολωνία σε ευρωπαϊκή τροχιά

Η Πολωνια σε ευρωπαϊκή τροχιά με νίκη του κεντροαριστερού συνασπισμού υπό του Ντόναλντ Τούσκ. Με 248 έδρες νίκησε (έναντι 212 των αντιπάλων του) στις εκλογές το εθνικιστικό Κόμμα του ... Δικαίου & της Δικαιοσύνης (PiS) που ήθελε να αντικαταστήσει το ανώτατο δικαστήριο με άλλο της ... επιλογής του με σειρά "μεταρρυθμίσεων". [Θυμίζει κάτι; γιατί είναι σύνηθες οι ακροδεξιοί να μην αρέσκονται σε νομικούς ... περιορισμούς]. Μάλιστα η Ευρωπαική Ενωση προσέφυγε εναντίον της Πολωνίας και των "μεταρρυθμίσεων" που εισήγαγε το PiS στο Δικαστήριο της ΕΕ το οποίο κατεδίκασε την Πολωνία. Την απόφαση του ΔΕΕ αρνήθηκε να εφαρμόσει η Πολωνία αμφισβητώντας την βασική αρχή του ΕυρωπαΙκού Δικαίου και της ΕΕ για την υπεροχή του δικαίου της ΕΕ έναντι του Κράτους Μέλους, πυροδοτώντας άνευ προηγουμένου κρίση στις σχέσεις Πολωνίας ΕΕ. Με την εκλογική αυτή επιτυχία του κεντροαριστερού συνασπισμού ΗΠΑ και ΗΒ στερούνται ενός αντιευρωπαίου "συμμάχου" εντός της ΕΕ. Επιπτώσεις θα έχει και στο Ουκρανικό καθώς η Πολωνία θα ευθυγραμιστεί με την κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου