Κοιτάξτε αυτό !

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρους!

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρου...

Για μία ακόμη φορά Ευρωπαϊκή Ενωση και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανίκανοι να υπερασπίσουν Ευρωπαϊκές Αξίες και Συμφέροντα Ασφαλείας δύο Κρατών Μελών τους: Ελλάδας και Κύπρου.


 

Pacta sunt servanda ;

"Με την άλλη !" όπως προσφιλώς έλεγε ο συγχωρεμένος αείμνηστος πατέρας μου, σκωπτικά βεβαίως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Για μία ακόμη φορά Ευρωπαϊκή Ενωση και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδεικνύονται ανίκανοι να υπερασπίσουν Ευρωπαϊκές Αξίες και Συμφέροντα Ασφαλείας δύο Κρατών Μελών τους: Ελλάδας και Κύπρου. 

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης, οι ευρωπαϊκες φιλοδοξίες για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας εμφανίζονται κενές περιεχομένου και απογοητεύουν κυρίως τους Ευρωπαϊστές στις δύο χώρες αναγκάζοντας τους σε ρεαλιστικές προσεγγίσεις που αποδίδουν στα ίδια τα κράτη μέλη την ευθύνη για τις πολιτικές σε εξωτερικά θέματα και θέματα άμυνας.

Κατά τα άλλα, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία, η πρώτη χώρα Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαράντα έτη τώρα, παραμένουν σε επιφυλακή για θερμό επεισόδιο με τον αναθεωρητή γείτονα.

Σε ελληνική κυβέρνηση και ΕΕ όλα καλά ;

Δυστυχώς αυτό είναι το συμπέρασμα από τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, αφού κυρώσεις δεν ελήφθησαν ούτε χθες, παρότι ο Δεκέμβριος ήταν η καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση του ίδιου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου!

Μάλιστα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε έναν κακόγουστο προγραμματισμό, όρισε επόμενη σύνοδο του κορυφαίου θεσμού ανήμερα της Εθνικής επετείου: την 25η Μαρτίου !

Εντέλει αγαπητοί φίλοι και φίλες βλέπετε ότι και η αρχή αυτή του πολυαναφερόμενου pacta sunt servanda ισχύει στην πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις κατά περίπτωση (παρότι ομνύει σε καθολικότητα) ...

 

ΥΓ.1. Νέο "Κουράγιο Έλληνες" από Ευρωπαϊκή Ενωση, μέχρι Μάρτιο και βλέπουμε, για να θυμηθούμε και λίγο Ολι Ρεν (καλό θα μας κάνει)!



ΥΓ.2. Ελπίζω ότι θυμάστε και το pacta sunt servanda του Κυρίου Σόιμπλε ;



καλημέρα Σας !


Διονύσης Παντής, 

Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου