Κοιτάξτε αυτό !

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρους!

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρου...

Σαν Σήμερα : Πρώτο (και ... τελευταίο) Πανελλαδικό Δημοψήφισμα Δικηγόρων αποφασίζει ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε αντίδραση της Τροποποίησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

 




Σαν σήμερα εξι χρόνια  πριν (4 Δεκεμβρίου 2014) ..

αρωτικά τα αποτελέσματα του Πρώτου Πανελλαδικού Δημοψηφίσματος Δικηγόρων! Με ποσοστά άνω του 90% καταδικάσαμε, εμείς οι Δικηγόροι, το δικαιοκτόνο νομοσχέδιο (τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας). Αποφασίσαμε ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για να προασπίσουμε την τιμή και αξιοπρέπεια του λειτουργήματος μας και να επιβεβαιώσουμε τις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του Σώματος στην προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων Πολιτών (η οποία εκδηλώνεται εντονότερα στις κρίσιμες περιόδους για τους Πολίτες και την Πολιτεία, όπως η σημερινή). Η συμμετοχή μας δεν ήταν «μαζική», αλλά, αποτέλεσμα ατομικής και προσωπικής ευθύνης και απόφασης ενός εκάστου από εμάς τους 10.300 συναδέλφους οι οποίοι προσήλθαμε στις κάλπες. Οι 10.300 συνάδελφοι (και όσοι ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά για λόγους ανώτερης βίας δεν προσήλθαν) ανήκουν στην κατηγορία των συναδέλφων και συμπολιτών μας οι οποίοι ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ και αυτόνομα (αλλά δημοκρατικά και θεσμικά) (συν)διαμορφώνουν όσα σημαντικά καθορίζουν την ζωή μας, αφήνοντας την μοιρολατρία και γυρίζοντας την πλάτη σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάθε πράξη κάθε αγώνας είναι εκ προοιμίου χαμένος.

Οι 10.300 συνάδελφοι ανέλαβαν την ευθύνη να θέσουν τέρμα στην κατρακύλα της χωρίς αντίλογο κατακρεούργησης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων Δικηγόρων και των Ελλήνων Πολιτών.

Διατράνωσαν την αταλάντευτη απόφαση τους να προασπίσουν την Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης της χώρας (βασική προϋπόθεση της εν γένει ανεξαρτησίας της Χώρας και των πολιτών της).

Έδωσαν το μήνυμα ότι η Ελληνική Κοινωνία και η πρωτοπόρα επιστημονική της οργάνωση (Ο ΔΣΑ), μετά πέντε έτη ανηλεούς στόχευσης τους και κατακρήμνισης κάθε μεταπολιτευτικού θεσμικού επιτεύγματος, είναι ικανή να αντι-δράσει (άλλωστε στους άφρονες ας θυμίσουμε ότι η φιλοσοφία διδάσκει ότι κάθε δράση επιφέρει μία αντίδραση).

Τώρα προέχει: Α) η ενότητα του Σώματος (τόσο στα πλαίσια του ΔΣΑ όσο και Πανελλαδικά), ο σεβασμός των αποφάσεων της Ολομέλειας, η συστράτευση σε ένα αρραγές και ενωτικό μέτωπο για την προάσπιση ότι πιο σημαντικού καταφέραμε μέχρι σήμερα: μιας Δημοκρατικά θεσμισμένης πολιτείας που σέβεται την θεσμικής της οργάνωση και λειτουργία και προασπίζει τα δικαιώματα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των Πολιτών της και Β) ο απόλυτος σεβασμός της αποφάσεως της πλειοψηφίας η οποία εκφράστηκε με τόσο κατηγορηματικό και ρητό τρόπο από όλους .

4 Δεκεμβρίου 2014

Διονύσης Παντής 

Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου