Κοιτάξτε αυτό !

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρους!

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρου...

ΕΠΟΚ - Απονομή βραβείων 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού


 Με αφορμή τις θλιβερές  προκλήσεις του νέου Αττίλα σε Αμμόχωστο – Βαρώσια μας έρχονται στον νου αναμνήσεις από τον  3ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (2011) του   Ελληνικού Πολιτιστικού  Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ) με θέμα του διαγωνισμού στην κατηγορία ποίηση : «Αμμόχωστος – Βασιλεύουσα». (Χώμα που περπάτησα, χώμα που μ’ ανάστησες. Οι παλμοί της καρδιάς της ουδέποτε χτύπησαν ξανά για 36 ολόκληρα χρόνια) κάνοντας πράξη την φράση "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ".

 Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί πνευματικό παιδί του αεικίνητου Προέδρου του ΕΠΟΚ γιατρού, ιστορικού και λογοτέχνη Ηρακλή Ζαχαριάδη, τελείται δε ετησίως με οργάνωση και εποπτεία του ίδιου και του ΕΠΟΚ, με διαφορετικό κάθε φορά θέμα, βγαλμένο από την ιστορία και τον πολιτισμό Ελλάδας και Κύπρου  και ιδίως την Κυπριακή Τραγωδία της κατοχής του νησιού από τον βάρβαρο ΑΤΤΙΛΑ. Η δε επιτυχία του και η συμμετοχή λογοτεχνών είναι εντυπωσιακή.

Επίσης ο διαγωνισμός συμπεριελάμβανε και τις κατηγορίες :

Β. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ
Θέμα: «Μαρία Συγκλητική». (Η όμορφη Κυπριοπούλα που έβαλε μπουρλότο στα αμπάρια Τούρκικου πλοίου, στο λιμάνι της Αμμοχώστου και 1.000 Κυπριοπούλες, που ο Τούρκος κατακτητής έστελνε πεσκέσι στο Σουλτάνο, πέθαναν υπερήφανες).

1. Δοκίμιο (μέχρι 10 σελίδες Α4).

2. Διήγημα ( μέχρι 20 σελίδες Α4).

3. Θεατρικό Έργο (μέχρι 40 σελίδες Α4).λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου