Κοιτάξτε αυτό !

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρους!

Αθλος Φλωρίδη! Ο "νέος Δικαστικός Χάρτης" του ενώνει εναντίον του Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες, Γραμματείς Δικαστηρίων και Δικηγόρου...

Τζον Μεϊσχάιμερ, ο καθηγητής γεωπολιτικής και η "αντίφαση" στον ανταγωνισμό ΗΠΑ - Κίνας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τζον Μεϊρσχαιμερ είναι ένας μεγάλος Αμερικανός Πατριώτης και ένας αληθινός επιστήμονας της γεωπολιτικής, για εμένα από τους δύο - άντε τρεις - μεγαλύτερους εν ζωή εκπροσώπους της ρεαλιστικής σχολής ανάλυσης των διεθνών σχέσεων: την μόνη που μπορεί να συλλάβει, κατά τη γνώμη μου πάντα, την γεωπολιτική πραγματικότητα αυτής της προφανούς γεωπολιτικής κατάστασης όπου έχουμε από την μια πλευρά την ανάδειξη μιας ανταγωνιστριας δύναμης στην μοναδική υπερδύναμη μετά τον ψυχρό πόλεμο, η οποία, από την άλλη πλευρά, παρότι αυξάνει τα μεγέθη της με πρωτοφανείς ρυθμούς, δεν αντιμετωπίζεται με "ανάλογη" ανάσχεση. Υπάρχει αναλογία και με την δική μας αβελτηρία στην ανεμπόδιστη ανάπτυξη και γεωπολιτικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας (με εξαίρεση την δεκαετία του 800), τηρουμένων των αναλογιών στο περιφερειακό υποσύστημα που μας ενδιαφέρει. Έχω δώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις μου την αιτία αυτής της "αντίφασης". Δεν είναι του παρόντος να επαναλάβω εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου