Κοιτάξτε αυτό !
Η συναίνεση στην "εξωτερική" πολιτική που μικραίνει την Ελλάδα
Όταν η πολιτική υποβιβάζεται σε άσκηση συναίνεσης, χάνεται η δημοκρατική δυνατότητα καθορισμού και διαμόρφωσης των σημαντικών αποφάσεων μέσα...
Ο Διονύσης Παντής στον Βασίλη Ταλαμάγκα στο Κανάλι 1 Πειραιά 28 09 2022 για την πιθανότητα ελληνοτουρκικού επεισοδίου
"Επικίνδυνη έξαρση της τουρκικής ρητορικής. Μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο; Προβληματισμό προκαλεί η έξαρση αυτή στην σημερινή γενικότερα αναθεωρητική εποχή. Από την μία πλευρά η "κλασική" θεωρία λέει ότι επειδή η Ελλάδα έχει υψηλό δείκτη στρατιωτικής αποτροπής 1ον και 2ον η Τουρκία έχει προθέσεις να παίξει παγκόσμιο ρόλο. Αρα λογικά αποφεύγει τον τραυματισμό της. Αυτό που λέμε ότι το αρπακτικό (predator) στο Ζωϊκό Βασίλειο εκείνο που φοβάται είναι ο τραυματισμός του , το οποίο σημαίνει ότι του μειώνει τις δυνατότητες για επιβίωση. Αυτό λοιπόν από την μία πλευρά εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Ομως από την άλλη πλευρά είπαμε ότι η εποχή μας μοιάζει με την προ του 2ου ΠΠ εποχή. Αρα λοιπόν σε τέτοιες εποχές η "κλασική" θεωρία είναι ενδεχόμενο ότι δεν μπορεί να καλύψει ερμηνευτικά τις συμπεριφορές. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. Παράδειγμα η Ιταλία λίγο πριν τον 2ο ΠΠ αλλά και κατά την διάρκεια του (επεκτατική πολιτική στην Αφρική και μετά Ευρώπη Αλβανία - Ελλάδα). Ολοι, δηλαδή όσοι είναι αναθεωρητές και θεωρούν ότι πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον, όλοι, όταν δουν ότι το χρονικό σημείο είναι αυτό το starting point του αναθεωρητισμού, κάτι σαν τον πυροβολισμό του αφέτη, προσπαθούν να λάβουν ¨θέσεις" . Αυτό είναι το περιβάλλον, το διεθνές περιβάλλον που δημιουργεί ανησυχία. Πάντα σε συνδυασμό (γιατί πάντα το εξωτερικό με το εσωτερικό έχουν άλλη μία διαλεκτική σχέση) με τη μεγάλη πολιτική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της Τουρκίας ενόψει των εκλογών του Ιουλίου του 2023. Και ξέρετε ότι οι Τούρκοι ισλαμιστές δεν έκαναν όσα έκαναν αυτά τα 20 χρόνια που κυβερνούν και αυτά τα 100 χρόνια που στο κεμαλικό καθεστώς ήταν υπό διωγμό, υπό περιορισμό και οργανώνονταν ώστε να καταλάβουν την εξουσία για να τα χάσουν όλα . Οχι τόσο εύκολα. Καταλαβαίνεται ότι γι΄ αυτούς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτές οι εκλογές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Τουρκικό Ισλαμισμό που έχει βαθιές θεωρητικές, θρησκευτικές και λαϊκές ρίζες στην Τουρκική κοινωνία."
Ετικέτες
Τουρκία
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου