Κοιτάξτε αυτό !

Ο Διονύσης Παντής στην Φωνή της Ελλάδας στην εκπομπή Ελληνες Παντού

10 προβολές 22 Απρ 2024 ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο Διονύσης #Παντής στην Φωνή της #Ελλάδας στην εκπομπή #Ελλ...

Παραπήραμε δόση βίας (υπερβολική). Φτάνει, ως εδώ!

 

Παραπήραμε δόση βίας (υπερβολική). Φτάνει, ως εδώ!


Τώρα είναι η ώρα για "απλές" ανθρώπινες προσεγγίσεις, τις μόνες ικανές για να ανακόψουν τον δρόμο προς έναν απειλούμενο διχασμό, το μόνο αντίδοτο στον ολισθηρό δρόμο της πόλωσης.


Η σημερινή ενέργεια κατά του αστυνομικού, όπως και η χθεσινή κατά πολίτη, είναι μία εγκληματική ενέργεια, αυτονόητα καταδικαστέα και εύχομαι  στον άνθρωπο που βρέθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα σε μία κόλαση, να βρεθεί  γρήγορα υγιής στο σπίτι και την οικογένεια του.


Σε μία εποχή πολύπλευρης και επικίνδυνα παρατεταμένης κρίσης, υγειονομικής πέραν του έτους, οικονομικής περίπου δέκα χρόνια, κρίσης πολιτικής, κοινωνικής, εθνικής, πολιτισμικής, κρίσης παιδείας, ταυτότητας,   πρωτίστως η πολιτική ηγεσία υποχρεούται να είναι χίλιες φορές πιο προσεκτική και χίλιες φορές λιγότερο προκλητική! Αλλιώς οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι μεγάλες και απρόβλεπτες και επαπειλούν να επηρεάσουν καίρια συμφέροντα και δικαιώματα των πολιτών και της χώρας.

Αλλά κατόπιν και όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, να απομονώνουμε τους υστερόβουλους και τους ακραίους και να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά, που μπορεί να οδηγήσει σε έναν πολύ επικίνδυνο διχασμό.


Αφήστε τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας απερίσπαστες στον έργο τους: την δημιουργία και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του Πολίτη. Μην τους χρησιμοποιείται ως όργανα προώθησης μίας πολιτικής ατζέντας.


Παραβατικότητα υπήρχε στο παρελθόν, υπάρχει τώρα και θα υπάρχει στο μέλλον.


Η ιδεολογικοποίηση όμως της παραβατικότητας και η απόδοση της σε πολίτες ανάλογα πολιτικές ή άλλες επιλογές τους είναι επιλογή που μπορεί να γίνει (με ολέθρια αποτελέσματα) ή να αποφευχθεί (από τους σώφρονες). Είναι τρόπος άσκησης της πολιτικής που δεν συνάδει με την Δημοκρατία μας κατά τον ίδιο τρόπο και λόγο όπως και η χρήση βίας.

Αστυνομία και κοινωνία πρέπει να είναι συμφιλιωμένες και η πολιτική χρήση της διαρρηγνύει την πολύτιμη σήμερα και πάντα σχέση αυτή.

Απλά και ξάστερα : Δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το γεγονός ότι η συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία χορηγεί το μονοπώλιο της νόμιμης βίας στην αστυνομία για να την χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος εκθέτοντας και χρησιμοποιώντας τους άντρες και γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας που επέλεξαν να βιοπορίζονται στην Ελληνική Αστυνομία και να υπηρετούν την ασφάλεια του έλληνα πολίτη! 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια ενός ακόμη διχασμού που θα προσμετρηθεί στους τόσους και τόσο καταστροφικούς που έχουν καταγραφεί στην διακοσίων ετών πολιτική μας ιστορία ως ελεύθερο κράτος και κατά την επαναστατική περίοδο ακόμη, επέτειο  που εορτάζουμε σε λίγες ημέρες!

Η πολιτεία μας, όπως και όλες οι ευνομούμενες πολιτείες που επιδιώκουν την ευημερία των πολιτών τους, είναι υποχρεωμένη να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, όπως και την κατάλληλη εκπαίδευση και προστασία στους αστυνομικούς, ώστε να εκπληρώνουν την μοναδική αποστολή τους: να παρέχουν το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες, πέρα και μακριά από οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες.

Οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποβεί ολέθριο, για την Δημοκρατία, την κοινωνία, την ευημερία, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του Πολίτη.


Από το καθεστώς ελευθερίας, ασφάλειας,  κοινωνικής συνοχής επωφελούμαστε όλοι.


Από το αντίθετο καθεστώς, δηλαδή αυτό της καλλιέργειας της ανασφάλειας, του διχασμού, του ανεπίτρεπτου περιορισμού της Ελευθερίας ωφελούνται λίγοι και όχι οι καλύτεροι, αλλά οι χειρότεροι. 


Αποτελεί λοιπόν πολύ άσχημη υπηρεσία προς την Πατρίδα και τη Δημοκρατία η μισαλλοδοξία, ο αυταρχισμός, η τυφλή καταστολή, ο κυνισμός, η ακατέργαστη οργή, η βία που βιώνουμε τελευταία σε έξαρση και μπροστά της αισθανόμαστε αβοήθητοι και απελπισμένοι γιατί βλέπουμε να παράγεται και προωθείται παράλληλα με την πολλαπλή αυτή κρίση και ενώ η χώρα βρίσκεται σε ένα ασταθές, ακραία αναθεωρητικό διεθνές περιβάλλον τόσο στο περιφερειακό όσο και στο παγκόσμιο πεδίο!

 

 Ποτέ βεβαίως, αλλά  ιδίως  σε τέτοιες εποχές όπως η σημερινή και σε χώρες μεσαίες ή μικρές πληθυσμιακά όπως η δική μας, δεν περισσεύει κανένας!

 

Η καταστολή που χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο, δυναμιτίζει το κλίμα συνοχής και αρμονίας μέσα στην κοινωνία, την ώρα που μέλη της βιώνουν βίαιη και ακραία φτωχοποίηση και ταχεία διάψευση προσδοκιών που (εκλογοθηρικά;) κάποιοι έντεχνα δημιουργούν για να καταλάβουν την εξουσία.

 

Και από την άλλη πλευρά η βία δεν μπορεί να είναι και δεν είναι πολιτική απάντηση.

 

Ας σκεφτούμε  οι Πολίτες ότι έχουμε να χάσουμε πολλά από τον διχασμό και την καλλιέργεια της βίας και της τυφλής καταστολής που υπηρετεί πολιτικές υστερόβουλες σκοπιμότητες λίγων.  

 

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι τα καλύτερα σε όλους μας και στον καθένα τις καλύτερες, συνετότερες και πιο σώφρονες επιλογές !


Είναι (ακόμη) στο χέρι μας η αποτροπή ενός καταστροφικού διχασμού!



Αθήνα, 9.3.2020

Διονύσης Παντής

Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου