Ινδός ΥΠΕΞ: Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν είναι τα μόνα ... Παγκόσμια Προβλήματα. Ινδία και Κίνα και οι μεταξύ τους σχέσεις υπήρχαν πολύ πριν το ... Ουκρανικό !
Ινδός ΥΠΕΞ: Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν είναι ... Παγκόσμια Προβλήματα. Ινδία και Κίνα και οι μεταξύ τους σχέσεις υπήρχαν πολύ πριν το ... Ουκρανικό !
Καλό είναι να λάβει αυτό το μήνυμα η Ευρώπη. ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ με τον κόσμο, αλλά ιδίως την Ευρώπη ως ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, με την εποχή πριν την 24η Φεβρουαρίου και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και οι εξελίξεις στο Ουκρανικό μέτωπο, όποιες και αν είναι αυτές, θα το κάνει ευκρινέστερο. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο του Κόσμου. Η Νοτιοανατολική Ασία και ο Ειρηνικός είναι. Αυτό το μήνυμα για αρχή είναι διδακτικό. Λίγες ημέρες πριν το είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν με δικά του λόγια (λεκτικά και ιδίως ... εξωλεκτικά!) τρώγοντας αμέριμνος παγωτό, αφού, όπως ο ίδιος είπε το δολάριο και η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρά σαν τον...διάολο! Το ίδιο όμως, συμπλήρωσε με νόημα, δεν ισχύει για τις υπόλοιπες χώρες, για τις οποίες δεν προβλέπεται ισχυρή ανάπτυξη & δεν έχουν..καλές οικονομικές πολιτικές! Και είναι άνετος γιατί ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε κάνει για την χώρα του τα κουμάντα του. For whom the bell rings guys?
Και έτσι φτάνουμε στην σκληρή επιβεβαίωση της ιστορικής φράσης του δρ Σόιμπλε ότι εάν ο καθένας σκουπίζει την δική του την αυλή η γειτονιά θα είναι καθαρή. Βέβαια ο Δρ Σόιμπλε το εννοούσε για το κάθε Κράτος Μέλος της Ευρώπης ξεχωριστά. Όμως η πραγματικότητα για την Γερμανία, δυστυχώς, ήταν άλλη και δεν έγινε ακόμη αντιληπτή. Η δική της αυλή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και υπάρχουν ... αμφιβολίες αν την πρόσεξε καλά. Ενώ δηλαδή η Γερμανία είναι μεγάλη στα πλαίσια της ΕΕ δεν είναι τόσο ... μεγάλη στο παγκόσμιο πεδίο. Γι΄ αυτό και χρειάζεται το Ευρωπαϊκό σπίτι να έχει καθαρό και την ευρωπαϊκή αυλή τακτοποιημένη. Ας είναι όμως. Ολοι θα προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Διπλή επιβεβαίωση του : "Πόλεμος πατήρ πάντων" και του ότι στις διεθνείς σχέσεις υπάρχει μόνον (εν τέλει) ένα και μοναδικό νόμισμα: η ισχύς.
Ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών κος Τζασανγκάρ το λέει ΑΠΛΑ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ. Ακούστε το από τον ίδιο:
Indian Minister of Foreign Affairs Dr. S Jaishankar: Europe has to grow out of the mindset that Europe' s problems are world problems but that the world's problems are not Europe's problems . If it is you its yours if it is me is ours . And i see reflactions of that . Again there is a linkage between China and India and what happens in Ukranine. Come on guys this has happened to China and India way before anything happened in Ukraine. Σε ελεύθερη μετάφραση: "Η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τη νοοτροπία ότι τα προβλήματα της Ευρώπης είναι παγκόσμια προβλήματα, αλλά ότι τα προβλήματα του κόσμου δεν είναι προβλήματα της Ευρώπης. Αν είσαι εσύ δικός σου αν είμαι εγώ είναι δικός μας. Και βλέπω αντανακλάσεις σε αυτό. Και πάλι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ Κίνας και Ινδίας και αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία. Ελάτε παιδιά αυτό συνέβη στην Κίνα και την Ινδία πολύ πριν συμβεί οτιδήποτε στην Ουκρανία."
Δεν μπορεί η Ευρώπη να ζητά από την Ινδία να μην εισάγει από Ρωσία ενέργεια. Η Ινδία θα πορευτεί με βάση τα δικά της συμφέροντα.
Η Ινδία, ο ΟΠΕΚ+ που κυριαρχείται από την αραβική πλευρά του ενδιάμεσου μουσουλμανικού κόσμου, οι ΗΠΑ κοκ επιστρέφουν με το ίδιο νόμισμα στην Ευρώπη το νόμισμα που εισέπραξαν κατά τους προηγούμενους αιώνες σε μία αέναη επιστροφή, σε ένα αέναο αδυσώπητο δυναμικό γίγνεσθαι;
Η πραγματικότητα σε κάθε περίπτωση και για την Ευρώπη είναι αδήριτη. Ιδιαίτερα σε μία πολύ έντονα αναθεωρητική εποχή. Η ασάφεια και η έλλειψη κατανόησης ακόμη και ποια είναι η αυλή μας, τι συμβαίνει στην Ουκρανία και ποιοι εκ των πραγμάτων είναι οι πραγματικοί σημαντικοί δρώντες (απλά αυτοί που έχουν την ισχύ) δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω ασάφεια και φαντασιώσεις.
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου