Κοιτάξτε αυτό !
Η συναίνεση στην "εξωτερική" πολιτική που μικραίνει την Ελλάδα
Όταν η πολιτική υποβιβάζεται σε άσκηση συναίνεσης, χάνεται η δημοκρατική δυνατότητα καθορισμού και διαμόρφωσης των σημαντικών αποφάσεων μέσα...
Προσωρινή πολιτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αρμενία
Έστω αυτά τα 2 τζιπ παρατηρητών από #Ευρώπη είναι μια καλή αρχή. Η 1η ομάδα 🇪🇺 παρατηρητών είναι στο #Ερεβάν. Τα 27 Κράρη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανταποκρίθηκαν σε αίτημα της 🇦🇲 Αρμενίας . Στόχος της αποστολής της ΕΕ 🇪🇺 είναι η παρακολούθηση της κατάστασης & η υποστήριξη σταθεροποίησης στο έδαφος. #Αρμενια
Η προσωρινή πολιτική αποστολή #ΕΕ είναι πολύ σημαντική για #Ερεβάν για να ασκήσει πίεση στο #Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσει διαδικασία οριοθέτησης των συνόρων, στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την έντονα αναθεωρητική πολιτική αμφισβήτησης των συνόρων.#Αρμενια #Armenia
Ο πρόεδρος της Αρμενικης Δημοκρατίας κος Πασινιάν ζητά οι συνομιλιες (τουλάχιστον ο πρώτος γύρος) για την οριοθετηση των συνορωνς μεταξυ Αρμενία ς και Αζερμπαϊτζάν να διεξαχθουν στις Βρυξέλλες πριτεινοντας μαλιστα ως ημερα εναρξεως των διαπραγματεύσεων την 31η Οκτωβρίου 2022.
Η προταση αυτη έχει αμεση συσχέτιση με την εναρξη (στο στάδιο της προετοιμασίας) της Ευρωπαϊκής Αποστολής. Η ευρωπαϊκή αποστολη φιλοδοξεί να είναι προσωρινή (maximum δύο μηνών). Αυτο σημαίνει ότι προσδοκά η εστω πιέζει να γίνει η οριοθετηση άμεσα. Επισης φιλοδοξεί να μειωσει την ρωσική επιρροή στην Αρμενία.
Οπως όλα αλλωστε στην διεθνη πολιτικη και η ευρωπαϊκή αποστολή θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Να συμειωσω μονον οτι η Αρμενια βρίσκεται υπο την διαρκη πίεση για την "διευθέτηση" του διαδρομου της Ζανγκεζουρ, απαίτηση του Αζερμπαϊτζάν και των συμμαχων του και της Τουρκίας.
Έτσι το ερώτημα που αναδύεται είναι σαφές και κρισιμο για την αξιοπιστία της ΕΕ καθώς αυγά βάφονται μόνον με χρώμα:η Ευρώπη τι θα κάνει εάν ο πολεμος ξαναρχίσει; Η Ελλάδα τι θέση παίρνει στην ΕΕ για την αποστολή αλλα και την μεγάλη πιθανότητα να επαναληφθει η πολεμος με στόχο την κατάληψη του γεωπολιτικά σημαντικού για ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣΣ διαδρόμου; ;
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου