Κοιτάξτε αυτό !
Τουρκία και Ισραήλ στην Συρία, ΗΠΑ, απώθηση Ιράν, Ρωσία, Κούρδοι, Αραβες...
Ο Διονύσης Παντής αναλύει με προβολή σε αποκαλυπτικούς χάρτες τι γίνεται στην #Συρία: #τουρκια και #ισραήλ στην #Συρία, #ΗΠΑ, απώθηση #Ι...
Ινδικές ανησυχίες και ιδέες για συνεργασίες στον τομέα της τεχνολογίας και η Ελλάδα
Οι ανησυχίες της Ινδίας στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης της τεχνολογίας, αλλά και οι ιδέες που επεξεργάζεται για αναγκαίες συνεργασίες - συνέργειες από την πλευρά των δημοκρατιών (η ενεργοποίηση της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ανασφάλεια που της δημιουργεί η ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών και έρευνα ς από την Κίνα) αφήνει μεγάλο περιθώριο αναγκαίων και στη χώρα μας συνεργασιών. Η Γαλλία έχει ήδη πολύ προωθημένη συνεργασία με την Ινδία και στον τομέα αυτόν. Έχουμε πολλάκις ανάφερει ότι όποιος δεν έχει παρουσία στην περιοχή αυτή όπου σε μερικές δεκαετίες θα συγκεντρωθεί το 60% της παγκόσμιας οικονομίας, θα αντιμετωπίσει προβλήματα επιβίωσης και θα περιθωριοποιηθεί. Η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες με όλες τις χώρες της περιοχής. Ήπια ισχύς, επιστημονική έρευνα και συνεργασία, πολιτισμός οι κρίσιμοι παράγοντες . Οι σχέσεις χτίζονται σε μακροχρόνιο ορίζοντα, με συνέπεια και αξιοπιστία. Το έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, οι αμυντικές μας ανάγκες, το κοινωνικό αίτημα για καλύτερη ποιότητα ζωής και αξιοπρεπή διαβίωση, εργασία και εισόδημα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της προπαγάνδας της "αντιπαλότητας", αλλά να κατανοήσει ότι όλοι χτίζουν θέσεις στην περιοχή, με όποιο τρόπο μπορούν: συνεργασία, εκβίαση ή όλους τους συνδυασμούς. Δεν είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας οικονομίας και δη του πιο ανταγωνιστικού και διεθνοποιημένου τμήματος της αυτού των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών η καταστροφή της αναπτυξιακής δυνατότητας της περιοχής. Όλοι γνωρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία όταν σταματήσει να τρέχει, μπορεί, όπως το ποδήλατο που επιβραδύνει, μόλις περαστεί ένα κατώτερο κατώφλι, να πέσει. Επίσης μην υποτιμάτε την κερδοσκοπία και για όσους υπήρξαν μαρξιστές το νόμο της πτωτικής τάσης του ποσοστού του κέρδους και τις απαιτήσεις που δημιουργεί για καινοτομία και αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας (είχα την χαρά να διδαχθώ επιστημονική μαρξιστική οικονομία από τον καθηγητή μου στην Πάντειο Πανεπιστήμιο αείμνηστο Σταμάτη ο οποίος ιδιαίτερα ανέλυε αυτόν τον "αποκαλυπτικό" νόμο της καπιταλιστικής οικονομίας).
Ετικέτες
Ελλάδα
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου