Κοιτάξτε αυτό !
Η συναίνεση στην "εξωτερική" πολιτική που μικραίνει την Ελλάδα
Όταν η πολιτική υποβιβάζεται σε άσκηση συναίνεσης, χάνεται η δημοκρατική δυνατότητα καθορισμού και διαμόρφωσης των σημαντικών αποφάσεων μέσα...
Συνέντευξη του Διονύση Παντή στο Κανάλι 1 Πειραιά για Τουρκία, Συρία (Κουρδιστάν) και Ουκρανία
Συνέντευξη του Διονύση Παντή στο Κανάλι 1 Πειραιά και στον Δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα για Τουρκία, Συρία (Κουρδιστάν) και Ουκρανία:
Βασίλης Ταλαμάγκας: Καλημέρα Διονύση Παντή !
Διονύσης Παντής: Καλημέρα κε Ταλαμάγκα ! Καλημέρα στους εκλεκτούς ακροατές σας !
Καλή Χρονιά σε όλους μας ! Γιατί την έχουμε ανάγκη !
Βασίλης Ταλαμάγκας: Λοιπόν λέει εδώ ο κος Ακάρ, ξύπνησε το πρωί, τώρα την άλλη μέρα της πρωτοχρονιάς [γέλια]. Λέει ότι η Ελλάδα έχει πολλά θέματα με σκάνδαλα και γιαυτό λέει τα βάζει μαζί μας, Ετσι είπε, αυτή την ερμηνεία έκανε το Τούρκος Υπουργός. Μάλιστα.
Διονύσης Παντής: Αυτές οι ερμηνείες είναι πολύ επιπόλαιες γιατί και εμείς συνδέουμε την συμπεριφορά της Τουρκίας πολλές φορές με τις εκλογές. Όμως τα κράτη και οι συμπεριφορές τους έχουν πολύ βαθύτερες αιτίες τις οποίες θα πρέπει να κατανοήσουμε ώστε να έχουμε την σωστή ερμηνεία και σωστή αντιμετώπιση των γεγονότων.
Η Τουρκία για εμάς είναι μία διαρκής απειλή. Θα πρέπει να δούμε ότι η Τουρκία, με την τουρκοϊσλαμική ηγεμονία τα τελευταία 20 χρόνια έχει μεταστραφεί σε ένα βιομηχανικό κράτος. Τα βιομηχανικά κράτη κε Ταλαμάγκα πεινάνε για ένα πράγμα: πεινάνε για ενέργεια!
Λέγαμε λοιπόν ότι τα κράτη και οι συμπεριφορές τους έχουν πιο βαθιές αιτίες από ερμηνείες ψυχολογικές ή που αναφέρονται στην συγκυρία των εκλογών ή την συγκυρία της επικαιρότητας σκάνδαλα κλπ. Και βάλαμε ένα θέμα το οποίο για εμένα είναι σημαντικό και ίσως δεν έχει ακουστεί πολύ: ότι ένας τρόπος για να καταλάβουμε την συμπεριφορά της Τουρκίας είναι να δούμε ότι η Τουρκία με την τουρκοϊσλαμική ηγεμονία έχει καταστεί ένα βιομηχανικό κράτος. Και τα βιομηχανικά κράτη. Το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, τα βιομηχανικά κράτη και όχι μόνο η Τουρκία αλλά τα βιομηχανικά κράτη εν γένει είναι πεινασμένα για αγορές και ενέργεια ! Αυτό εξηγεί κατά έναν τρόπο την επιθετικότητα της Τουρκίας, την δημιουργία συνεχώς μετώπων σε όλες της τις περιφέρειες Λιβύη, Συρία, Βόρειο Ιράκ και αιτιολογεί την επιθετικότητα έναντι και της Ελλάδας, κυρίως όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο και τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.Βλέπε Τουρκολιβυκό Μνημόνιο, Αιγαίο κτλ.
Βασίλης Ταλαμάγκας: Κάτι τελευταίο τώρα Διονύση Παντή στην αρχή της χρονιάς: τον πόλεμο πως τον βλέπεις; Τον βλέπεις να διαρκεί έτσι δεν είναι;
Διονύσης Παντής: Τον πόλεμο στην Ουκρανία;
Βασίλης Ταλαμάγκας: ναι σε λίγο συμπληρώνουμε ένα χρόνο. Θα έχουμε «γενέθλια» πολέμου: ένα χρόνο!
Διονύσης Παντής: Κοιτάξτε, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η εκδήλωση ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου του οποίου είμαστε ίσως στις αρχές. Είναι μεταξύ των δύο μεγάλων γεωπολιτικών μπλοκ που ανταγωνίζονται για την παγκόσμια κυριαρχία: το ευρωασιατικό με έμφαση το ασιατικό και το δυτικό με έμφαση τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην Ουκρανία έχουν βρει το χώρο του πρώτου τους ένοπλου ανταγωνισμού. Θα πρέπει να δούμε ότι αυτός ο ανταγωνισμός στο πολεμικό επίπεδο περιορίζεται από την πυρηνική αποτροπή. Αλλιώς πιστεύω ότι θα τον είχαμε δει πολύ πιο έντονο στην Ουκρανία. Ακόμη πιο έντονο εννοώ. Και θα τον είχαμε δει πιο έντονο και στην Ουκρανία και αλλού. Αυτό βεβαίως θα ενισχυθεί, βεβαίως θα συνεχίσει γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές κανένα από τα δύο μπλόκ δεν είναι διατεθειμένο να χάσει αυτόν τον πόλεμο. Γιατί όποιος χάσει θα σημαίνει ότι ουσιαστικά
Βασίλης Ταλαμάγκας : Θα είναι σε υποχώρηση
Διονύσης Παντής: πιο σημαντικό ακόμα: ότι παραδίδει την παγκόσμια ηγεμονία. Δηλαδή στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία έκπληξη ότι εάν η Ρωσία στην Ουκρανία αισθανθεί, για οποιοδήποτε λόγο πολύ πιο προβληματισμένη ότι οι ασιατικές δυνάμεις (Κίνα, Βόρεια Κορέα, Ιράν, ισλαμικές χώρες κλπ) είναι ενδεχόμενο, κατά τη γνώμη μου, ότι μπορούμε να δούμε προέκταση της ισχύος τους και στο Ουκρανικό έδαφος. Μιλάμε για ένα ευρωασιατικό μπλόκ με την Ρωσία Κίνα Ιράν και άλλες δυνάμεις.
Βασίλης Ταλαμάγκας: Τώρα οι τελευταίες ειδήσεις που μας έρχονται από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλάνε για ανάφλεξη πάλι στην Μέση Ανατολή, Δυτική Οχθη, νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από Ισραηλινές επιδρομές. Και επίσης κλειστά είναι και από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα και τα αεροδρόμιο της Δαμασκού διότι και εκεί είχαμε αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ. Επίσης προχθές Διονύση Παντή υπήρχε μία πληροφορία ότι οι Τούρκοι υποχωρούν από τις ευρύτερες Κουρδικές περιοχές στην Βόρεια Συρία.
Διονύσης Παντής: Μπράβο.
Βασίλης Ταλαμάγκας: Κάνε μας ένα σχόλιο για αυτό.
Διονύσης Παντής: Είναι ακριβώς μία προέκταση αυτού που λέγαμε λίγο πριν. Βλέπουμε δηλαδή ότι οι Ευρωασιατικές Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων εγώ συγκαταλέγω και την Τουρκία, την ισλαμοτουρκική Τουρκία, βρίσκονται σε μία διαρκή γεωπολιτική συνεννόηση, έχουν απόλυτα υπόψη τους το μεγάλο γεωπολιτικό διακύβευμα, έχουν σε σχέση με αυτό, απόλυτη γεωπολιτική σύμπλευση. Βλέπουμε ότι για πρώτη φορά η Τουρκία συμφωνεί να υποχωρήσει από ένα πολεμικό μέτωπο στο οποίο έχει εδαφικά κέρδη. Δεν το έχουμε δει αυτό αλλού αυτό να συμβαίνει προηγουμένως. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους κατά τη γνώμη μου: ο ένας είναι η βαθειά συνεννόηση Τουρκίας - Ρωσίας, μέσα στο πλαίσιο αυτού του γεωπολιτικού στόχου: δηλαδή του αντιδυτικού γεωπολιτικού στόχου, της ηγεμονίας του ευρωασιατικού μπλόκ στο οποίο η Τουρκία έχει κατά την γνώμη μου όπως είπα, απόλυτα ενταχθεί. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι στην Συρία είναι ενδεχόμενο ότι δεν έχει καταφέρει να συντρέξει μία από τις αρχές που επιχειρεί να ικανοποιεί σε κάθε περίπτωση πολεμικής επιχείρησης η Τουρκία: δηλαδή να είναι αυτή κερδοφόρα. Είναι ενδεχόμενο την αποχώρηση να "βοηθά" το ότι, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει καταφέρει να καταλάβει τις πετρελαϊκές πηγές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, δεν έχει πάρει πηγές πλούτου που να καθιστούν τις επιχειρήσεις της εκεί κερδοφόρες. Οι επιχειρήσεις της ΠΑΝΤΟΥ παντού είναι ή επιχειρείται να είναι κερδοφόρες: Λιβύη Αρμενία Κατάρ κλπ . Εκεί λοιπόν δεν θέλει άλλο να έχει κόστος. Προφανώς θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε άλλες περιοχές. Αυτή είναι η εκτίμηση μου.
Βασίλης Ταλαμάγκας: Ναι, ναι . Λοιπόν θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει ! Καλή χρονιά Διονύση Παντή . Θα έχουμε την δυνατότητα να τα ξαναπούμε! Θα έχουμε να πούμε πολλά κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς:
Διονύσης Παντής: Καλή χρονιά κε Ταλαμάγκα ! Τα έχουμε γράψει και στο ιστολόγιο fantomas.gr και αλλού.
Οποιος θέλει να παρακολουθήσει το ηχητικό της συνέντευξης ας την αναζητήσει(αντιγράφοντας το ) στο ακόλουθο λινκ :
https://www.mixcloud.com/KanaliEna904/ο-διονύσης-παντής-στο-κανάλι-ένα-904-212023/
ή εδώ :
https://kanaliena.gr/d-pantis-i-viomichaniki-anaptyxi-tis-toyrkias-exigei-kai-ti-symperifora-tis-ichitiko/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork
Ετικέτες
Διονύσης Παντής,
Κουρδιστάν,
Ουκρανία,
Τουρκία,
Τουρκολιβυκό Μνημόνιο
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου