Κοιτάξτε αυτό !
Η συναίνεση στην "εξωτερική" πολιτική που μικραίνει την Ελλάδα
Όταν η πολιτική υποβιβάζεται σε άσκηση συναίνεσης, χάνεται η δημοκρατική δυνατότητα καθορισμού και διαμόρφωσης των σημαντικών αποφάσεων μέσα...
Ο Διονύσης Παντής στην εκπομπή ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ του Μ. Θεοδόση 23.9.2022 ...
Ο Διονύσης Παντής καλεσμένος στην εκπομπή ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ του
πολιτικού ρεπόρτερ, δημοσιογράφου, αναλυτή Μάκη Θεοδώση στις 23.9.2022: #ουκρανικό #Αρμενία "Δημοψηφίσματα" #Πούτιν σε #Ντονμπάς #Χερσώνα τμήμα Ζαπορίζιε. Τι σημαίνει η μερική επιστράτευση στην #Ρωσία; Γιατί γίνεται τώρα;
Γεωπολιτική γεωοικονομία κρίσης #Armenia
Πόσο σημαντική είναι η απειλή πυρηνικής κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία;
Ο ρωσοουκρανικός πόλεμος είναι μία διένεξη που όπως εξελίσσεται καμία από τις δύο πλευρές δεν αντέχει γεωπολιτικά να χάσει τον πόλεμο. Όποια από τις δύο πλευρές χάσει τον πόλεμο το εκλαμβάνει ως καταστροφή. Εάν χάσει η Ρωσία το εκλαμβάνει ως επιτυχία του θεωρούμενου Αντικειμενικού Στόχου της Δύσης να την εξαλείψει από τον παγκόσμιο χάρτη ως Μεγάλη Δύναμη και να ελαχιστοποιήσει την παγκόσμια επιρροή της.
Από την άλλη πλευρά εάν χάσει η Ουκρανία υποστηριζόμενη από τους δυτικούς της συμμάχους αντίστοιχα εκλαμβάνεται ως απειλή αμφισβήτησης της παγκόσμιας κυριαρχίας της Δύσης (ΗΠΑ ΕΕ κα).
Το ανωτέρω δημιουργεί στην συγκεκριμένη σύγκρουση ένα πολύ επικίνδυνο πλαίσιο: και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι δεν έχουν περιθώριο για να κινηθούν διπλωματικά.
Δημιουργείται έτσι ο μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή. Και είναι πλέον μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ότι ότι η Ρωσία θεωρεί κίνδυνο κρατικής επιβίωσης εκεί υπάρχει το ενδεχόμενο το οποίο δεν αποκλείει της χρήσης πυρηνικών όπλων (τακτικών το πιθανότερο). Ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει σε αυτή την φάση αλλά όταν ένας από τους δύο εμπλεκόμενους (η Ρωσία με τους συμμάχους της ή η Ουκρανία με τους συμμάχους της) χάσει στην σύγκρουση με τρόπο καθοριστικό ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ για το τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί το απευκταίο και αποτρόπαιο.
Τα σενάρια είναι τρία: η πλήρης επικράτηση ενός από τους δύο (Ρωσίας – Ουκρανίας) αλλά και να συνεχιστεί ο πόλεμος έτσι περίπου όπως εκτυλίσσεται τους 8 αυτούς μήνες και να συνεχίσει να είναι μία χωλαίνουσα πληγή ένα χωλαίνων τραύμα ιδίως για ΕΕ και Ρωσία. Να συνεχίσει την κατατριβή δηλαδή της Ρωσίας και της Δύσης (συμμάχου της Ουκρανίας ιδίως δε της Ευρώπης).
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου