Ο Διονύσης Παντής για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην ...
Ο Διονύσης Παντής για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη απαντά στα παρακάτω ερωτήματα: Τι κερδίζει και τι χάνει η Ελλάδα στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη; Τι σημαίνει για το ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, την Σουηδία και Φιλανδία η συμφωνία (μνημόνιο) Τουρκίας - Φιλανδίας - Σουηδίας; Είναι επιτυχία της Ελλάδας το ότι η Τουρκία δεν έθεσε θέμα κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα και θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Μπορεί η παθητικότητα να είναι "επιτυχία"; Θα μπορούσε ο Ερντογάν να θέσει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, θέμα κυριαρχίας και αποστρατικοποίησης νησιών, μετά την θέση όρων για την είσοδο στο ΝΑΤΟ Σουηδίας και Φινλανδίας. Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του Ερντογάν έναντι Σουηδίας Φινλανδίας σε τεράστιο βαθμό. Τι σημαίνει αυτή η ικανοποίηση της τουρκοϊσλαμικής ελίτ της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ, το κουρδικό ζήτημα, την Σουηδία και Φιλανδία, την ΕΕ, την συλλογική Δύση, τις δυτικές αξίες και την Ελλάδα; Εχει η ΔΥΣΗ ανάγκη την Τουρκία; Η Τουρκία είναι σύμμαχος της ΔΥΣΗΣ ή η Τουρκία και ιδιαίτερα η τουρκοισλαμική της ελίτ είναι δομικά αντιδυτική; Ποιος ο ρόλος του ΝΑΤΟ (ρητός και άρρητος) στην σύγχρονη εποχή;
Ετικέτες
Αιγιαλίτιδα Ζώνη,
Ανατολική Μεσόγειος,
Τουρκία
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου