Ουκρανία και Μολδαβία υποψήφιες για ένταξη χώρες στην Ε.Ε.. Fast track ένταξη ή παραπομπή στις Ευρωπαϊκές Καλένδες ;
Ουκρανία και Μολδαβία υποψήφιες για ένταξη χώρες στην Ε.Ε. Fast track ένταξη ή παραπομπή στις Ευρωπαϊκές Καλένδες ;
________________________________________________________________
Ανακοινώθηκε ότι η Ουκρανία και η Μολδαβία είναι πλέον υποψήφιες για ένταξη χώρες στην ΕΕ. Για να δούμε πως και πόσο θα προχωρήσει η υποψηφιότητα τους. Η Ουκρανία έχει ανάγκη από μεγάλα κεφάλαια και βοήθεια για την ανασυγκρότηση της για πολλά χρόνια. Θα αναλάβει αυτό το έργο η ΕΕ; Πάντως σε κάθε περίπτωση θα λειτουργήσει ανασταλτικά σε τυχόν φιλοδοξίες όμορων κρατών της Ουκρανίας που είναι και κράτη μέλη της ΕΕ να εκμεταλλευτούν την δινή κατάσταση της χώρας λοξοκοιτώντας προς ... Ανατολάς (εάν λέμε μία μικρή έστω ... πιθανότητα). Η Μολδαβία με την σειρά της είναι ενδεχόμενο να βρεθεί στον δρόμο των Ρώσων προς την Υπερδνειστερία εάν και όταν αποφασίσουν να κινηθούν και προς τα εκεί ... Το θέμα θα παραπεμφθεί στις ... ευρωπαϊκές Καλένδες ή θα προχωρήσει άμεσα όπως απαιτείται εάν σκοπός είναι να ολοκληρωθεί η ένταξη και όχι να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα; Θα έχει οπωσδήποτε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα και θα δείξει πολλά για την Ευρώπη και την πορεία της μετά την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Για να έχει νόημα και να μην είναι απλά λόγια πρέπει να είναι διατεθειμένη η ΕΕ να κινηθεί γρήγορα ξεπερνώντας τα αυστηρά της ενταξιακά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Κριτήρια που βέβαια δεν τηρεί (εννοείται) καμία από τις δύο χώρες, ούτε μπορούν να τα ικανοποιήσουν βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα. Και τι θα γίνει με τις υπόλοιπες υπό ένταξη χώρες των Δυτικών και Κεντρικών Βαλκανίων; Τι θα γίνει με την Τουρκία; Πως θα αντιδράσει εάν προχωρήγσουν με fast track διαδικασίες η ένταξη των δύο χωρών. Εξελίσσεται η Ευρώπη σε χώρο εκτόνωσης του διεθνούς ανταγωνισμού;
Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσαετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου (κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.
Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία, με αντικείμενο το Ποινικό - Διοικητικό - Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία, Εταιρίες, Πτωχευτικό Δίκαιο.
Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο & Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς & σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης.
Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικηγόρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα & άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό & αθλητικό αντικείμενο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου